Vissza

Videókazetta, VHS digitalizálás

1000 Forint / óra

Ne várja meg, hogy túl késő legyen! A kazetta élettartama véges. Gondoskodjon családi felvételeinek épségéről.


A digitalizálás a következőket tartalmazza:

- VHS analóg jelét digitálissá alakítjuk.
- Ezt a digitális jelet DVD lejátszón és számítógépen is nézhető MPG formátumra konvertáljuk.
- Kiírjuk Önnek DVD-re, majd a kazettával együtt visszajuttatjuk.

100% Titoktartási garancia, melyet írásba is adunk!

Az átvétel menete:
- Elküldi vagy átadja személyesen az adathordozókat.
(Vegye fel velünk a kapcsolatot, mielőtt elküldené a csomagot.)
- Elkészítjük a digitalizálást.
- Átlagosan 2 munkanap alatt visszaküldjük a csomagot.

Árak:
A felvételek ára bruttó 1000 forint óránként. Perc alapú számlázás van, tehát ha Ön csak 24 percnyi felvételt szeretne rögzíteni, akkor az csak 400 forint.
Az ár magában foglalja a DVD-re mentést is.
Az ár nem tartalmazza a szállítási költséget. 10.000 forint felett a szállítási költséget átvállaljuk (10 óra felvétel).

Garanciális feltételek:
- Cégünk nem vállal felelősséget az adathordozók meghibásodásáért és minőségromlásáért.
- Szakadt szalagos kazettát nem áll modunkban térítés nélkül javítani.
- Gyűrödt szalagos kazetták épségért felelősséget nem vállalunk.

Hogy kell ezt érteni: Alul az elmélet részben kifejtem a kazetta és a lejátszó müködését dióhéjban. Ha a hordozófelület silány minőségű, akkor a felvétel is az lesz. Ha a felvétel 5 éve még jó volt, az nem jelenti azt, hogy most is jó. Szakadt szalagos kazetták javítását ugyan vállaljuk, de ennek árát sajnos előre nem tudjuk meghatározni. Ez nagyban függ a szalag nyúlásától, gyűrődésétől. Természetesen ennek áráról tájékoztatjuk. A bevizsgálás ára bruttó 1000 forint, mely javítás esetén nem kerül felszámításra. A javítás maximális összege 5000 forint. A gyűrődést lehet ellenőrizni a plexin keresztül. Ha a feltekerés nem egyenletes, hanem hézagos akkor valószínűleg a kazetta szalagja gyűrődött. A szalag a lejátszóban való mechanikus rögzítéséből kifolyólag nyúlhat és szakadthat is!
Rövid részlet egy 2002-es kazetta állapotáról:

És íme egy 1996-os:


Tudta?!
A videókazettában található mágnesszalag minden lejátszáskor kopik, így a kép és a hangminősége fokozatosan romlik. A kazettában található adathordozó szalag használat nélkül is képes elveszteni a tartalmát. A rögzített elektromos jelek a szalagon idővel nem lesznek felmágnesezhetőek.

Egy kis elmélet:
A videólejátszó a ráküldött elektromos jelet a szalagra(hordozóra) rögzíti és onnan is játsza vissza. Felvételkor a felvevőfej a rögzíteni kívánt jelnek megfelelő jelalakú és frekcenciájú változó erősségű áram segítségével egy mágneses mezőt generál. Ezen a mezőn keresztül vezetik át a szalagot ami felmágneseződik. A felvétel minősége a felvevőfej előtti elhaladás sebességétől és a mágneses mezőtől való távolságától függ. Lejátszáskor a hordozó elhalad a lejátszófej előtt és a szalagon tárolt jelek alapján felmágnesezi a fej vasmagját. A felmágnesezett vasmag a körétekert tekercsben feszültséget indukál, melynek segítségével a korábban rögzített jel újra hanggá és képpé alakítható. Kvázi ugyanaz a folyamat játszódik le, mint a felvételkor csak visszafelé. Igenám, de a hagyományos mágnesek, így a szalagok is idővel elvesztik "erejüket", ezért nem lehet őket felismerni és újra képpé és hanggá alakítani.


A feltüntetett árak tartalmazzák az áfa-t.

Érdekel